Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η πολιτική αγωγή παραιτήθηκε από τους μάρτυρες που είχε προτείνει


Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο συνεδριάσεις, από όταν η πολιτική αγωγή των Αιγυπτίων αλιεργατών ξιφουλκούσε για το δικαίωμά της να εξετάσει τους 20 μάρτυρες τους οποίους είχε προτείνει με εξώδικο τον Απρίλιο του 2015.

Τελικά, αφού εξέτασε μόλις 9 άτομα, κατά την χθεσινή συνεδρίαση δήλωσε ότι παραιτείται του δικαιώματος εξέτασης των υπολοίπων 11 μαρτύρων.


Τα 9 άτομα που κατέθεσαν μέχρι στιγμής, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη του Ανταρσυα και δεν εισέφεραν τίποτε στην δίκη εκτός από τον μονότονο και στρατευμένο αριστερίστικο λόγο τους.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Αθανάσιος Διαβολάκης (δημοτικός σύμβουλος του Ανταρσυα στον Πειραιά) και Αικατερίνη Θωΐδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και τώρα κρατικοδίαιτη συμβασιούχος στο γραφείο τύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας).

Οι δύο αυτοί μάρτυρες κατέθεσαν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 09 Ιανουαρίου.

Ξεκίνησαν την κατάθεσή τους αραδιάζοντας μια σειρά από φερόμενες επιθέσεις κατά αλλοδαπών στην Αττική που έχουν καταγράψει οι (αντι)ρατσιστικές οργανώσεις. Για τις περισσότερες εξ αυτών, είπαν ότι δεν έχει σχηματιστεί καν δικογραφία διότι δεν έχει υποβληθεί μήνυση από τα «θύματα»!

Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι για αυτές τις επιθέσεις ευθύνεται η Χρυσή Αυγή και κατά συνέπεια οι Βουλευτές της.

Βάσει ποιου αποδεικτικού στοιχείου; «Εξαιτίας του αντιμεταναστευτικού τους λόγου» είπαν! «Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού προγράμματος της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσαν.

«Θεωρώ ότι οι επιθέσεις έγιναν από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Αυτό αποδεικνύεται επειδή έγιναν νύχτα και ήταν εξαιρετικά βίαιες... Ευθύνεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επειδή στα ναζιστικά κόμματα τα μέλη δεν ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά πάντα κατόπιν εντολών», κατέληξε με εμφατικό τρόπο ο Διαβολάκης.

Περιττεύει να σχολιάσουμε κατά πόσον τα φληναφήματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό υλικό μίας ποινικής δίκης. Αρκούν μόνο για κακοφτιαγμένη αριστερή προπαγάνδα που απευθύνεται σε χαχόλους.

Μετά τα δύο μέλη της Ανταρσύα, κατέθεσε ο Αντώνης Ρέλλας, «αντιφασίστας» και μέλος της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία: «Μηδενική Ανοχή».

Ο Ρέλλας ανέπτυξε το ίδιο περίπου σκεπτικό με τους προηγούμενους και ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταδικαστούν για τις απόψεις που-σύμφωνα με εκείνον-έχουν.

Καταρχάς, είπε ότι δεν έχει δεχθεί κάποια επίθεση ή άμεση απειλή από μέλη της Χρυσής Αυγής, ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιο άλλο άτομο με αναπηρία. 

Ωστόσο, κάποιες δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής περί «ευγονικής», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρέλλα, εκλήφθηκαν από τα μέλη του αναπηρικού κινήματος ως έμμεση απειλή και εκφοβισμός.

Και αυτό τι σημαίνει από ποινικής απόψεως; Θα σχολιάσουμε εμείς. Η έκφραση της όποιας άποψης, όπως και αν μπορεί να αξιολογείται αυτή πολιτικά, στοιχειοθετεί το αδίκημα της «εγκληματικής οργάνωσης» για το οποίο για πολιτικούς και μόνο λόγους διώκονται εδώ και 4 και πλέον έτη οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

Η αλήθεια είναι ότι η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια έχει ταχθεί έμπρακτα στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία, βοηθώντας τα με κινήσεις αλληλεγγύης. Έχει στις τάξεις της ως υποψηφίους και μέλη πολλά άτομα με αναπηρία και επίσης έχει υπό την αιγίδα της το σωματείο «Εθνική Ένωση ΑΜΕΑ»!  

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 11/01 στον Κορυδαλλό.