Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σε σύγχυση ο ψευδομάρτυρας Γ΄, ζητούσε από το Δικαστήριο την επιβολή ελαττωμένης ποινής!


Ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκονταν ο μάρτυρας Γ΄ την ώρα που κατέθετε, είναι και η δήλωση στην οποία προέβη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. 

Ενώ κατέθετε στο Δικαστήριο με την ιδιότητα του μάρτυρα (και όχι αυτή του κατηγορουμένου), ζήτησε από το Δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή ελαττωμένη ή να απέχει από την ποινική του δίωξη για τα όσα είχε πει!

Συγκεκριμένα, είπε: «Όταν πήγα να καταθέσω στους κυρίους Ανακριτές, μου είχανε πει ότι το Δικαστήριό σας μπορεί να κρίνει λόγω της κατάθεσής μου, είτε να μου επιβληθεί ελαττωμένη ποινή είτε να μην μου ασκηθεί καμία δίωξη».

Αυτό δείχνει ότι η κατάθεσή του κατά την προδικασία, αποτέλεσε προϊόν εκφοβισμού και παραπλάνησης, αφού δήθεν του έταξαν «ασυλία» για τα όσα φανταστικά κατέθετε.

Και τίθεται το ερώτημα: Αν κατά την προδικασία ήταν αληθή τα όσα έλεγε (και με δεδομένο ότι για τον εαυτό του ίσχυε η «ασυλία» που είχε εξασφαλίσει), γιατί τότε δεν εδιώχθησαν οι λοιποί συνεργοί του, τους οποίους κατονόμασε;

Η απάντηση είναι απλή. Δεν εδιώχθησαν, διότι τα όσα κατήγγειλε δεν ελήφθησαν υπόψη ως αληθή και σοβαρά. Κάποιοι όμως, εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο μάρτυρας Γ΄,  δημιουργώντας του κατ’ αυτόν τον τρόπο ενοχικά σύνδρομα, προσπαθούσαν να φανούν και «λυτρωτές» του, χειραγωγώντας τον προκειμένου να δημιουργήσουν μια «εντυπωσιακή», αλλά καθ’ όλα ψευδή κατάθεση.

Ψευδέστατη, σε σημείο αφενός μεν να παρουσιάζει ως στρατολόγο του στη Χρυσή Αυγή άτομο το οποίο εκείνη την περίοδο (2006) δεν ήταν ενταγμένο στην Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ (επεδείχθησαν στο Δικαστήριο σχετικές φωτογραφίες), αφετέρου δε να ισχυρίζεται ότι ορκίστηκε ως μέλος της Χρυσής Αυγής με άλλα 15 άτομα, εκ των οποίων όμως δεν θυμόταν το όνομα κανενός!

Επιπλέον, μιλούσε για δήθεν συζήτηση περί στοχοποίησης του Παύλου Φύσσα, της οποίας υποτίθεται ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας και η οποία στην πρώτη συνεδρίαση ισχυρίστηκε ότι έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση είπε ότι έγινε σε κάποια καφετέρια!

Είχαν βλέπετε περάσει 7 μέρες από την αρχική του κατάθεση και δεν θυμόταν τι είχε πει, οπότε αφηγήθηκε την ίδια ψευδή ιστορία, αλλά με διαφορετικό τρόπο με αποτέλεσμα να εκθέτει την μαρτυρία του ως απολύτως αναξιόπιστη!

Τέλος, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ήταν τα όσα έλεγε ήταν τόσο εκτός πραγματικότητας, ώστε σε ερώτηση του συνηγόρου Νίκου Ρουσόπουλου, ανέφερε ότι ο Ρουπακιάς ήταν ένα πολύ γυμνασμένο άτομο με εξαιρετική φυσική κατάσταση!

Επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στην δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού.