Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κατέρρευσε ο ψευδομάρτυρας Α΄ μέσα στο ειδικό δωματιάκι της ΓΑΔΑ: Ζητούσε άρον-άρον διακοπή της συνεδρίασης!


Από την πρώτη ήδη μέρα της εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα Α΄ (03/11), έμπειροι νομικοί επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη κατάθεση όχι μόνο δεν περιέχει επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορουμένους, αλλά αντίθετα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την αθώωση από την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο μάρτυρας, ήταν αναρίθμητες και καθοριστικές για τον κλονισμό της αξιοπιστίας του.

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προκάλεσαν κυριολεκτικά πανικό στον μάρτυρα, ο οποίος αναγκάστηκε αρχικά να δηλώσει ότι αρνείται να δώσει απάντηση σε κρίσιμα ερωτήματα και στη συνέχεια, όταν αυτό δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, να ζητήσει διακοπή της συνεδρίασης λόγω «αγχώδους διαταραχής»!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα τα οποία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι πρώην μέλος του κόμματος το οποίο προβαίνει  σε «συνταρακτικές αποκαλύψεις», αλλά στην πραγματικότητα είναι τελείως άσχετος και έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για οτιδήποτε σχετικό με την Χρυσή Αυγή, είναι τα εξής δύο:

Πρώτον, ο μάρτυρας δήλωσε ότι η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή για την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών, πραγματοποιείται στην Σπάρτη!

Ναι, κι όμως, τόσο άσχετος ήταν ο «σούπερ-ντούπερ» μάρτυρας για τον οποίο θριαμβολογούσαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ο συνήγορος Δημήτρης Παπαδέλλης του επεσήμανε ότι αυτή η εκδήλωση γίνεται στις Θερμοπύλες και όχι στη Σπάρτη, ζητώντας του να πει τουλάχιστον ποια περίοδο του έτους διεξάγεται η συγκέντρωση.

Ο μάρτυρας απάντησε το καταπληκτικό: «Το χειμώνα», ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι γίνεται τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο εκείνο ο Παπαδέλλης έκπληκτος από την άγνοια του μάρτυρα, αναρωτήθηκε: "Κύριε μάρτυρα τον χειμώνα γίνεται η εκδήλωση στις Θερμοπύλες;". Για να ακολουθήσει η αμίμητη ατάκα από τον μάρτυρα: «Γιατί, τι έχουν οι Θερμοπύλες το χειμώνα;»!!! Κάπου εκεί διακόπηκε η συνεδρίαση για 20 λεπτά…

Δεύτερον, ο μάρτυρας, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δήθεν είχε παρουσία στη Χρυσή Αυγή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ξεκίνησε να πηγαίνει δύο φορές κάθε βδομάδα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά στις αρχές του 2012.

Προς απόδειξη αυτού του ψεύδους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζήτησαν να υποδείξει πού βρίσκονταν τα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά εκείνη την περίοδο. Ο μάρτυρας απάντησε ότι τα γραφεία βρίσκονταν στην οδό Καραΐσκου 111. Η απάντηση αυτή ήταν βεβαίως εσφαλμένη, καθώς τα γραφεία τότε βρίσκονταν σε άλλη οδό του Πειραιά. Η τοπική οργάνωση μετακόμισε στα γραφεία της οδού Καραΐσκου πολύ αργότερα, ήτοι περί τα τέλη του 2012!

Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι ο μάρτυρας Α΄ λέει ψέματα και δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή τη δεδομένη χρονική περίοδο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα γνώριζε τουλάχιστον πού βρίσκονται τα γραφεία της.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ θα ακολουθήσει αύριο, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα Α΄ (Σωτήριος Γεωργακόπουλος).