Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

«Ήταν χρυσαυγίτες γιατί το είπε ο… δήμαρχος»! κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας


Με την κατάθεση του μάρτυρα Γεωργίου Τσιμπουκάκη, δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ το 2012 στην Αγία Παρασκευή, συνεχίστηκε η δίκη της «Χρυσής Αυγής».

Ο μάρτυρας περιέγραψε επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2012 στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Μία επίθεση πού έγινε από τον γνωστό για την συμμετοχή του στην δολοφονία της Φαίη Μπλάχα, Στεφανάκη, ο οποίος βαφτίστηκε και αυτός «χρυσαυγίτης».

Ο μάρτυρας περιέγραψε μια επίθεση με… νεροπίστολα, μίλησε για χτυπήματα που δεν αποδείχθηκαν από τις ίδιες τις ιατρικές βεβαιώσεις του νοσοκομείου στο οποίο πήγε... δύο ημέρες μετά!!!                                                                                                                   
Σε ερώτηση της έδρας και συνηγόρων υπεράσπισης από πού προκύπτει συμμετοχή της «Χρυσής Αυγής» στην εναντίον του επίθεση, ο μάρτυρας απάντησε ότι το είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επίσης ότι ο δράστης της εναντίον του επίθεσης φορούσε μαύρο εφαρμοστό μπλουζάκι.

Νωρίτερα κατέθεσε ο Αναστάσιος Υφαντής, κοινωνικός λειτουργός των «Γιατρών του Κόσμου». Ο μάρτυρας κατέθεσε για περιστατικά από χτυπήματα σε βάρος αλλοδαπών, τα οποία απέδωσε στην Χρυσή Αυγή, γιατί... έτσι δήλωναν οι παθόντες!!!

Ο μάρτυρας-υπάλληλος της γνωστής για την χρηματοδότηση της από τον Σόρος ΜΚΟ σε ερωτήσεις που του έγιναν δεν ήξερε να πει τίποτα για επεισόδια που λάμβαναν χώρα μεταξύ αλλοδαπών και την βία που ασκείται μεταξύ τους, περιστατικό αστυνομικού ελέγχου το ενέταξε σε επιθέσεις με... ρατσιστικό κίνητρο, ενώ δήλωσε άγνοια για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη το 2011.

Η συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας την Δευτέρα 2/10 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών  με μάρτυρες τους Γ. Χριστόπουλο και Δημ. Ψαρρά.