Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ευτράπελα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ο ένας μάρτυρας μπέρδεψε τις ημερομηνίες κι ο άλλος δήλωσε ότι σώθηκε για μεταφυσικούς λόγους!


Έσφιξαν οι ζέστες και τα ευτράπελα διαδέχονται το ένα το άλλο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο μάρτυρες που εξετάστηκαν χθες (10-07), κατέθεσαν για περιστατικά για τα οποία δεν υπάρχει καν μήνυση και τα οποία, ακόμα κι αν υποτεθούν αληθή, κυμαίνονται μεταξύ όλως ελαφράς και απλής σωματικής βλάβης, εξ αντικειμένου δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση  με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης!

Πρώτος κατέθεσε ο Παναγιώτης Μπούσιος, αστυνομικός ρεπόρτερ του Star. Ο Μπούσιος στην αρχική του κατάθεση είχε μιλήσει για περιστατικό το οποίο συνέβη στις 09-12-2013. Στη χθεσινή κατάθεση, τοποθέτησε το ίδιο περιστατικό τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2013. Τέτοια ακρίβεια και αξιοπιστία στην κατάθεση του μάρτυρα…

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από 4-5 άγνωστα άτομα που μετείχαν σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους. Τα άτομα προσπάθησαν να του ρίξουν τέσσερις γροθιές όμως εκείνος απέφυγε τις τρεις και τον πέτυχε μόνο μία στο αυτί όπου τραυματίστηκε ελαφρά. Μετέβη σε ιατρικό κέντρο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά αποχώρησε. Διευκρίνισε ότι για το συμβάν δεν έχει υποβάλει μήνυση.  

Ο μάρτυρας είπε ότι εκείνη την ημέρα γινόταν ειρηνική πορεία οπαδών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, μετά το πρώτο Μνημόσυνο για την άνανδρη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.

Την ώρα που η πορεία βάδιζε προς το Κοιμητήριο (και ενώ μέχρι τότε όλα ήταν απολύτως ήρεμα), κάποιος περίοικος βγήκε στο μπαλκόνι του και προκάλεσε τον κόσμο με ύβρεις. Ο Μπούσιος πήγε στο σημείο για να καλύψει τις λεκτικές αντεγκλήσεις και τότε τα τρία άτομα τον πλησίασαν λέγοντάς του αρχικά «τι τραβάς ρε» και «δεν έχουμε κάτι μαζί σας, αλλά δεν θα σας αφήσουν να τα δείξετε όπως έγιναν».

Ο Μπούσιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στοιχεία για εμπλοκή Βουλευτών στο συμβάν. Συγκεκριμένα, είπε ότι στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν οι Βουλευτές Γερμενής, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, οι οποίοι όμως ήταν σε άλλο σημείο, στην κεφαλή της πορείας, δεν άκουσε να δίνουν κάποια εντολή και μάλιστα το πιθανότερο είναι να μην αντιλήφθηκαν καν το περιστατικό διότι ήταν μακριά και διήρκεσε μόλις 30 δευτερόλεπτα περίπου.  

Ο Μύριλλας και η…κολεκτίβα

Ο δεύτερος μάρτυρας που εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο φωτορεπόρτερ Μενέλαος Μύριλλας.

Ο Μύριλλας από την πρώτη στιγμή έδειξε το βαθμό της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας του, λέγοντας ότι:
«Μ: Στο πρακτορείο που δουλεύω δεν είμαστε υπάλληλοι.
Πρ: Δηλαδή η σχέση σας με το πρακτορείο στο οποίο δουλεύετε ποια είναι;
Μ: Είμαστε μια φιλελεύθερη κολεκτίβα 5 ατόμων. Είμαστε όλοι αφεντικά και εργάτες…Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε και ορίζουμε εμείς την ατζέντα. Ως φωτορεπόρτερ υποχρεούμαστε να είμαστε ουδέτεροι και αντικειμενικοί. Ωστόσο, αποφασίσαμε για λόγους καθαρά αισθητικούς, ότι τη Χρυσή Αυγή θα την καλύπτουμε στο μίνιμουμ….
Δ: Για ποιο λόγο δεν επιτέθηκαν σε εσάς;
Μ: Η μία εξήγηση είναι η ρεαλιστική, αποθαρρύνθηκαν διότι είμαι πιο ογκώδης από τους συναδέλφους μου. Την άλλη εξήγηση δεν θέλετε να την ξέρετε, καλύτερα να μην πω τη γνώμη μου.
Δ: Πείτε τη.
Μ: Οι λόγοι που δεν μου επιτέθηκαν είναι μεταφυσικοί.
Πρ: Αυτό δεν θέλουμε να το ξέρουμε. Παρακάτω.»

Στη συνέχεια, ο Μύριλλας είπε ότι έχει καλύψει δεκάδες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής από το 1994 μέχρι και σήμερα, και δεν έχει συμβεί το παραμικρό επεισόδιο. Δεν έχει διαπιστώσει την παραμικρή πράξη βίας.

Το μοναδικό τέτοιο περιστατικό που γνωρίζει, έλαβε χώρα στις 04-07-2014 έξω από το Εφετείο Αθηνών. Εκείνη την ημέρα βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής για συμπαράσταση σε 3 Βουλευτές που έδιναν συμπληρωματική απολογία. Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, καθώς τα ΜΑΤ απώθησαν τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Τότε, 3 άτομα, τα οποία ο μάρτυρας δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει, πλησίασαν δύο συναδέλφους του, τον Γιάννη Κέμμο και την Λουίζα Γουλιελμάκη και τους χτύπησαν. Ο μάρτυρας είπε ότι η Γουλιελμάκη δέχθηκε ένα χτύπημα ξυστά στο πρόσωπο από το οποίο δεν τραυματίστηκε, αλλά απλά τις έπεσαν τα γυαλιά ηλίου κάτω, ο δε Κέμμος αφού έπεσε κάτω «δέχθηκε δολοφονική κλωτσιά στο πρόσωπο». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε την κλωτσιά «δολοφονική», ο Μύριλλας παραδέχθηκε ότι όταν σηκώθηκε, ο Κέμμος δεν είχε αίματα στο πρόσωπο, ούτε έφερε εμφανή τραύματα.

Και για αυτό το περιστατικό, ο Μύριλλας είπε ότι οι φερόμενοι ως παθόντες δεν κατάθεσαν καμία μήνυση, ενώ ξεκαθάρισε ότι στην συγκέντρωση υπήρχαν και Βουλευτές (αναφέρθηκε ονομαστικά στον Παναγιώταρο), όμως δεν έχει να τους προσάψει κάτι, δεν είδε να σχετίζονται με την επίθεση που κατά τους ισχυρισμούς του δέχθηκαν οι συνάδελφοί του.