Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πρωτοφανής απαξίωση της διαδικασίας από την Κατριβάνου - Διεκόπη η συνεδρίαση εξαιτίας της!


Εξόχως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά που επέδειξε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής η τέως Βουλευτής του Σύριζα Βασιλική Κατριβάνου.

Η Κατριβάνου κλήθηκε προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, όμως μόνο ως τέτοια δεν συμπεριφέρθηκε. Απέφευγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις του Δικαστηρίου και διαρκώς έβγαζε «αντιφασιστικά» λογύδρια για τους «κακούς ναζιστές» οι οποίοι «θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα».

Τέτοια όμως παραληρήματα δεν έχουν θέση σε ένα ποινικό δικαστήριο, το οποίο αξιολογεί μόνο πραγματικά περιστατικά και όχι τις πολιτικές απόψεις του κάθε μάρτυρα.

Το αποκορύφωμα της ειρωνικής διάθεσης που είχε η Κατριβάνου απέναντι στην πλευρά των κατηγορουμένων, εκδηλώθηκε λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Σε εκείνο το σημείο έκαναν ερωτήσεις οι συνήγοροι της υπεράσπισης οι οποίοι ζητούσαν από την μάρτυρα να πει αν γνωρίζει «συγκεκριμένα στοιχεία για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης».

Τότε η Κατριβάνου, ακριβώς επειδή δεν είχε τίποτε συγκεκριμένο να απαντήσει, προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση ασέβειας προς το Δικαστήριο και απάντησε «ναι, αυτό σας μάρανε».

Αμέσως η Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση, η Κατριβάνου όμως δεν αρκέστηκε εκεί. Όταν συνήγοροι της υπεράσπισης της είπαν «Βρίσκεστε σε δικαστήριο, δεν μπορείτε να μιλάτε κατ’ αυτόν τον τρόπο», η Κατριβάνου (παρουσία της Έδρας, η οποία εκείνη τη στιγμή αποχωρούσε) δήλωσε ειρωνικά και απαξιωτικά: «γιατί, δικαστήριο είναι αυτό που γίνεται;».

Αναλυτικό (και άκρως ενδιαφέρον) ρεπορτάζ για την κατάθεση της Κατριβάνου θα αναρτηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, αφού ολοκληρωθεί η εξέτασή της και από το σύνολο των συνηγόρων υπεράσπισης κατά την συνεδρίαση που θα λάβει χώρα εκείνη την ημέρα στο Εφετείο Αθηνών.