Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόκληση από «αντιφασίστα» μάρτυρα - Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την άνανδρη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο!


Μία  μέγιστη πρόκληση έλαβε χώρα σήμερα στη Δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θανάσης Κούρκουλας, επικεφαλής της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» και συμμέτοχος σε πληθώρα παράνομων αντισυγκεντρώσεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, κατέθετε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.
Μόνιμη επωδός της κατάθεσής του ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, ήταν ότι καταδικάζει τη βία.

Ο Κούρκουλας ρωτήθηκε λοιπόν από τον συνήγορο υπεράσπισης Τάκη Μιχαλόλια αν έχει καταδικάσει την άνανδρη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη από αναρχικούς τρομοκράτες στο Νέο Ηράκλειο.
Τότε, ο Κούρκουλας με εμφανή απαξιωτικό και υποκριτικό τρόπο, δήλωσε: «Όχι. Δεν το έχω ακούσει το γεγονός».

Η απάντηση του μάρτυρα άφησε εμβρόντητο το ακροατήριο εξοργίζοντας κάθε εχέφρονα άνθρωπο εντός του δικαστηρίου. Πρόκειται για πρωτοφανή επίδειξη αμοραλισμού, η οποία υποχρέωσε τον κο Μιχαλόλια να σχολιάσει λέγοντας: «Κυρία Πρόεδρε, παραιτούμαι κάθε άλλης ερωτήσεως στον μάρτυρα. Είναι τραγικός».

Να σημειώσουμε ότι ο Κούρκουλας είναι διορισμένος καθηγητής πληροφορικής σε σχολείο της Μάνδρας Αττικής, ωστόσο επί σειρά ετών και μέχρι το 2015 που αποχώρησε, ήταν αποσπασμένος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα. Παραμένει μέχρι σήμερα μέλος του κόμματος Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), η οποία παλαιότερα ήταν συνιστώσα του Σύριζα και τώρα της ΛΑΕ.

Κατά τα λοιπά, ο μάρτυρας προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως  «ειδήμονα» σχετικά με τα ζητήματα της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα  και γνώστη περιστατικών που δείχνουν την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής σε έκνομες ενέργειες. Τελικά όμως περιορίστηκε να πει ότι τα περιστατικά βίας μεταναστών τα οποία καταγγέλλει, δεν προέρχονται από προσωπική του γνώση, δηλαδή δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας αυτών, αλλά τα πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες και το διαδίκτυο χωρίς να έχει κάποιο περαιτέρω στοιχείο στην κατοχή του!
Επιπλέον, παρόλο που ρωτήθηκε επισταμένα από  το Δικαστήριο, ο Κούρκουλας δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει τη σύνδεση αυτών των φερόμενων υποθέσεων με την Χρυσή Αυγή και την Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, είναι περιστατικό εμπρησμού παράνομου τζαμιού από αγνώστους στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τον Οκτώβριο του 2010. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι στο συμβάν εμπλέκεται δήθεν η Χρυσή Αυγή και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έξω από το κτίριο κολλήθηκαν αυτοκόλλητα της Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα με υποψήφιο τότε τον Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο.

Ρωτήθηκε όμως από συνήγορο υπεράσπισης:

«Δ: Γνωρίζετε πότε τοποθετήθηκαν τα αυτοκόλλητα στην εξωτερική πλευρά του χώρου προσευχής;
Μ: όχι.
Δ: Άρα πώς γνωρίζετε ότι τοποθετήθηκαν από τους δράστες του εμπρησμού την ώρα που προέβαιναν στην πράξη τους;
Μ: Δεν το γνωρίζω, υπόθεση κάνω.»

Επίσης, ο Κούρκουλας κατέθεσε και για το περιστατικό των επεισοδίων που έγιναν στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 02-02-2008. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί πού θα συγκεντρώνονταν τα μέλη της "Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό" εκείνη την ημέρα ούτε την ώρα που πραγματοποιήθηκαν τα επεισόδια! Η αλήθεια είναι ότι ο μάρτυρας θυμόταν πολύ καλά, απλά δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι τα επεισόδια έγιναν κατόπιν επίθεσης εκ μέρους των αναρχικών, καθώς η "Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό" της οποίας ηγείται, είχε βγάλει τότε δελτίο Τύπου όπου έλεγε ότι τα μέλη της θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κολοκοτρώνη με σκοπό να ματαιώσουν την εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων. Τα επεισόδια έγιναν στις 11 το πρωί και όχι στις 5 το απόγευμα όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, την ώρα που πολυπληθείς ομάδες οπλισμένων αναρχικών πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον Χρυσαυγιτών προσπαθώντας να τους εκδιώξουν από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Η δίκη συνεχίζεται με το υπόλοιπο της κατάθεσης του Κούρκουλα στο Εφετείο Αθηνών, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017