Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Λογομάχησα με αγνώστους και δέχθηκα ένα χαστούκι» κατέθεσε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ


Ένα χαστούκι (!) ήταν το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Τώρα πώς μπορεί να σταθεί κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης με  υπόθεση χαστουκιού, αυτό το ξέρει μόνο η Κλάπα η οποία συσχέτισε το συγκεκριμένο περιστατικό με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είναι ακόμα μία τρανή απόδειξη ότι αυτή η δικογραφία σχηματίστηκε χωρίς να υπάρχουν ποινικά αδικήματα, αλλά για πολιτικούς και μόνο λόγους, προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στην ουσία της υπόθεσης τώρα, ο μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο Δημήτρης Ζαμπέλης, 40 ετών, κάτοικος Αναβύσσου, μέλος του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Ο Ζαμπέλης κατέθεσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21:30, ενώ βρίσκονταν επί της λεωφόρου Σουνίου στην Ανάβυσσο, πέρασε με το αυτοκίνητό του κοντά από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ακούγοντας σε υψηλή ένταση τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε απόσταση 100 μέτρων σταμάτησε το αμάξι του και κατέβηκε απ’ αυτό. Εκεί, λογομάχησε με δέκα άτομα τα οποία του είπαν «που πας ρε κ...παιδο, δεν ακούμε τέτοια τραγούδια, ζήτω η Χρυσή Αυγή, γ... το σπίτι σου». Εκείνος τους απάντησε «θα ακούω ό, τι θέλω» και τότε ένα από τα άτομα του έριξε ένα χαστούκι. Εκεί έληξε το επεισόδιο, χωρίς να συμβεί κάτι άλλο, ούτε ο Ζαμπέλης υπέστη την παραμικρή σωματική βλάβη.  

Ο μάρτυρας προσπάθησε να ισχυριστεί ότι τα άτομα είχανε βγει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όμως, μετά από φωτογραφίες που του επέδειξε ο συνήγορος Γεώργιος Μιχαλόλιας, αποδείχθηκε ότι η είσοδος των γραφείων δεν βρίσκονταν πάνω στην λεωφόρο Σουνίου (όπου κινούνταν ο μάρτυρας με το όχημά του), αλλά μέσα σε παρακείμενο στενό με το οποίο δεν είχε οπτική επαφή, επομένως ο μάρτυρας δεν θα μπορούσε να έχει δει αν τα άτομα βγήκαν από τα γραφεία.

Ο ισχυρισμός του μάρτυρα αποδυναμώνεται και από το γεγονός ότι αμέσως μετά το συμβάν μετέβη μαζί με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης και συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ (!) υποχρέωσαν όλα τα άτομα που βρίσκονταν μέσα να βγουν έξω, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο δράστης ήταν κάποιος από αυτούς.

Όμως, κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης, ο Ζαμπέλης δήλωσε ότι ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονταν εντός των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ΔΕΝ αναγνωρίζει αυτόν που τον χαστούκισε. Εν συνεχεία, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και έκανε μήνυση ΚΑΤ’ ΑΓΝΩΣΤΟΥ δράστη.

Επίσης, ο μάρτυρας τόσο στην Κλάπα όσο και σήμερα στο ακροατήριο, ισχυρίστηκε ότι τα άτομα φοράγανε παντελόνια παραλλαγής και μπλούζες Χρυσή Αυγή. Όμως, η αξιοπιστία αυτού του ισχυρισμού του είναι εξαιρετικά μειωμένη, καθώς στην κατάθεση που έδωσε το ίδιο βράδυ, λίγη ώρα μετά το συμβάν στο τοπικό ΑΤ, δεν αναφέρει απολύτως τίποτε για τέτοιου είδους ρουχισμό των ατόμων. Αυτό το στοιχείο το επινόησε στο γραφείο της Κλάπα!

Ο μάρτυρας είπε ότι τον Βουλευτή Γεώργιο Γερμενή τον είδε αρκετή ώρα μετά το περιστατικό, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης. Σε ερωτήσεις που του έγιναν από την υπεράσπιση, ξεκαθάρισε ότι την επίμαχη ώρα, δηλαδή την ώρα που λογομάχησε με τα δέκα άτομα και δέχθηκε το χαστούκι, δεν είδε τον Γερμενή να βρίσκεται στο σημείο:

«Δ: κύριε μάρτυς, όταν περάσατε έξω από τα γραφεία του κόμματος με το αυτοκίνητό σας, είδατε τον κύριο Γερμενή;
Μ: όχι.
Δ: Είδατε πού βρισκόταν εκείνη την ώρα;
Μ: όχι.
Δ: Είδατε αν μίλησε με τα δέκα άτομα που λέτε ότι κινηθήκανε προς το μέρος σας;
Μ: όχι.
Δ: Ξέρετε αν αυτά τα άτομα που ήρθαν προς το μέρος σας, πριν έρθουν αν μίλησαν ή όχι με οποιονδήποτε;
Μ: όχι.»
Διαπιστώνουμε επομένως, ότι με εντελώς έωλα επιχειρήματα και αστήρικτες εικασίες προσπαθούν να εμπλέξουν τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όμως ματαιοπονούν διότι μέσα από την αποδεικτική διαδικασία καταδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους!

Η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη 01 Ιουνίου στον Κορυδαλλό.