Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η μάρτυρας έδωσε λάθος περιγραφή και αποκαλύφθηκαν τα ψέματά της


Με την κατάθεση της 41χρονης αντιεξουσιάστριας από τη Θεσσαλονίκη Μαρίας Τρούλλου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Τρούλλου κατέθεσε για περιστατικό που είχε
λάβει χώρα στην Πάρο το 2013 όπου διέμενε προσωρινά, καθώς εργαζόταν ως αναπληρώτρια στο νηπιαγωγείο του νησιού.


Το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου 2013, μετείχε σε παράνομη αντισυγκέντρωση-πορεία εκατοντάδων οπλισμένων αναρχικών, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία της Παροικιάς και διήνυσαν απόσταση 800 περίπου μέτρων για να φτάσουν στο άλλο άκρο του οικισμού όπου βρίσκονταν ταβέρνα στην οποία λάμβανε χώρα εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Οι διαδηλωτές είχαν όλα τα σύνεργα που κουβαλάνε οι αναρχικοί, κοντάρια, ρόπαλα, σακίδια, καλυμμένα χαρακτηριστικά κλπ., όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις παρακάτω φωτογραφίες. 



Ο αναρχικός όχλος βάδιζε συγκροτημένα προς την ταβέρνα και είχε από νωρίς διακηρύξει τις προθέσεις του να διαλύσει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής κραυγάζοντας απειλητικά συνθήματα («φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά», «φωτιά και δυναμίτη σε κάθε χρυσαυγίτη»), αναρτώντας και τα ανάλογα πανό.


Η μάρτυρας σήμερα κατέθεσε: «Στην πορεία δεν μας ακολούθησαν οι ηλικιωμένοι και οι μητέρες με τα μικρά παιδιά. Βαδίζαμε προς την ταβέρνα μόνο οι νεώτεροι. Ήμασταν περίπου 150 άτομα. Δεν φοβόμασταν, προχωρούσαμε δυναμικά και με ενθουσιασμό.»

Στο ύψος του κεντρικού δρόμου της Παροικιάς, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει φραγμό προκειμένου να μην περάσουν. «Ωστόσο εμείς τους παρακάμψαμε και προσπαθήσαμε μέσα από τα στενά να φτάσουμε στον χώρο της εκδήλωσης όπου κόβανε την πίτα τους», δήλωσε η Τρούλλου.

Όταν έφτασαν σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από την ταβέρνα, απειλώντας πλέον ανοιχτά τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων στην ειρηνική εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου, αντιμετώπισαν νέα αστυνομική δύναμη που είχε κάνει φραγμό στο στενό πριν την ταβέρνα


Εκεί, αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν ανοιχτά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και γκλοπς. 

Για το θέμα, ρωτήθηκε σχετικά από συνήγορο υπεράσπισης: 

«Ιωάν. Ζωγράφος: Σύγκρουση με τα ΜΑΤ υπήρξε;
Μ: Φτάσαμε σε ένα σημείο που μας σταμάτησαν τα ΜΑΤ. Άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα προκειμένου να μας απωθήσουν…γίνεται μια έφοδος των ΜΑΤ προς τον κόσμο της πορείας των διαδηλωτών. Εγώ μέσα στον πανικό, αντί να οπισθοχωρήσω  πήγα προς τα μπροστά…εμένα και τον σύντροφό μου μας χτυπούσαν 5-6 αστυνομικοί…Χτυπήθηκα από γκλοπ. Ο σύντροφός μου απέσπασε από το χέρι ενός αστυνομικού τον ασύρματο, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να απομακρυνθούν…»

Είναι σαφές ότι η Τρούλλου δεν χτυπήθηκε από Χρυσαυγίτες, αλλά τραυματίστηκε την ώρα που εκείνη και οι σύντροφοί της συγκρούονταν με τα ΜΑΤ.   

Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απεχώρησε.  

Στην πρώτη της κατάθεση, η οποία δόθηκε το ίδιο βράδυ (28/02/2013) παρουσία της δικηγόρου της και Εισαγγελέα που είχε έρθει από τη Νάξο, η Τρούλλου ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ. Έκανε μήνυση ΚΑΤ’ ΑΓΝΩΣΤΩΝ και είπε: «έχω τραυματιστεί στο μέτωπο και το τριχωτό της κεφαλής και έκανα μερικά ράμματα. Το χτύπημα εναντίον μου ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΓΚΛΟΠ»

Είναι απολύτως ξεκάθαρο επομένως ότι το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μετά από εκείνο το βράδυ, η Τρούλλου δεν έκανε καμία νομική ενέργεια και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. 

Μετά από ένα και πλέον χρόνο ωστόσο, τον Απρίλιο του 2014(!!!), όταν η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου εξαπέλυε τις πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, η αριστερίστρια Τρούλλου ως διά μαγείας εμφανίστηκε στο γραφείο της Κλάπα και δήλωσε πως αναγνωρίζει ότι δήθεν την χτύπησε…ο Μίχος! Δικαιολογήθηκε μάλιστα, λέγοντας ότι στην αρχική της κατάθεση δεν τον κατονόμασε, διότι φοβήθηκε μήπως της κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Η ετεροχρονισμένη αυτή «αναγνώριση» αποκαλύφθηκε σήμερα περίτρανα ότι ήταν κατασκευασμένη, καθώς η Τρούλλου έδωσε τελείως λάθος περιγραφή για τα ρούχα που φορούσε ο Μίχος!

Ερωτηθείσα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη, η μάρτυρας άρχισε να δίνει σωστή περιγραφή για το σωματότυπο του Μίχου (ο οποίος βέβαια είναι γνωστός και από εκατοντάδες δημοσιευμένες φωτογραφίες). 

Δεν περίμενε ωστόσο, ότι οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής θα της επεδείκνυαν φωτογραφίες όπου φαίνονται τα ρούχα τα οποία φορούσε ο Μίχος εκείνο το βράδυ την ώρα που υποτίθεται ότι έγινε η επίθεση εναντίον της

Στις ερωτήσεις λοιπόν της Προέδρου είπε: 

«Πρ.: Η ενδυμασία του ποια ήταν; 
Μ: Η ενδυμασία του, εεε φορούσε πουκάμισο και τζάκετ, δεν ήταν δηλαδή ενστολος. Ούτε φορούσε σκούρα ρούχα. Ήτανε πολιτικά ντυμένος». 

Όμως, ο Βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος εκείνο το βράδυ φορούσε τελείως διαφορετικά ρούχα και συγκεκριμένα σκουρόχρωμο πουλόβερ, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία και όχι ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με τζάκετ!


Όταν ήρθε η σειρά των συνηγόρων υπεράσπισης να υποβάλουν ερωτήσεις, η μάρτυρας είπε τα εξής: 

«Γ. Μιχ.: Στη φωτογραφία αυτή τι βλέπετε; 
Μ (μάρτυρας): Είναι από το βράδυ της συγκέντρωσης, όπου ο Μίχος παίρνει το μικρόφωνο και μιλάει στους παρευρισκόμενους. 
Γ. Μιχ: Σ’ αυτή λοιπόν τη φωτογραφία, ο κύριος Μίχος φοράει τα ρούχα που μας περιγράψατε νωρίτερα; Που μας είπατε ότι δεν φορούσε σκουρόχρωμα; Φοράει πουκάμισο εδώ;
Μ: Όχι. Το άτομο που με χτύπησε δεν είχε αυτά τα ρούχα, δεν φορούσε πουλόβερ.
Δ: Άρα δεν ήταν ο Μίχος κυρία μου.
Μ: Τι να πω…

Αν. Δημητρακόπουλος: Είπατε ότι η Χρυσή Αυγή έχει στόχο την εξόντωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ξέρετε ότι η δημοτική σύμβουλος της Ελληνική Αυγής στη Θεσσαλονίκη είναι άτομο με ειδικές ανάγκες;
Μ: Αυτό τι σημαίνει; Δεν σημαίνει τίποτε.
Δημητρ.: Κυρία Πρόεδρε, μετά από αυτό παρέλκει να ρωτήσω κάτι άλλο…
Νικ. Ρουσόπουλος:  Μία πορεία με κυρίαρχα συνθήματα όπως  «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά», «φωτιά και δυναμίτη σε κάθε χρυσαυγίτη»,  αυτά δηλαδή που φωνάζατε εκείνο το βράδυ, την χαρακτηρίζετε ειρηνική ή μια πορεία που πάει να δημιουργήσει επεισόδια;  
Μ: Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό. Ίσα-ίσα εκτονώνεται ο κόσμος έτσι για να μην κάνει κάτι χειρότερο, να μην προχωρήσει σε άλλες πράξεις…

Δημ. Παπαδέλης: Ξέρετε λοιπόν ότι φτάνει ένα κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής. Όταν φτάνει με το καράβι και κατεβαίνουν όπως μας περιγράψατε, δημιουργήθηκε το παραμικρό κατά την άφιξή τους;
Μ: Από όσο γνωρίζω όχι. 
Παπαδ.: Μετά πού πήγαν;
Μ: Στις καφετέριες. 
Παπαδ: Δημιούργησαν επεισόδια;
Μ: όχι.
Παπαδ: Μετά πώς κινήθηκαν και πού πήγαν;
Μ: Δεν γνωρίζω.
Παπαδ.: όχι, για να δούμε τις διαθέσεις τους. Αν πείραξαν έστω και έναν αντιφρονούντα. Θα μαθαίνατε αν προξενούσαν επεισόδια;
Μ: Θα το μάθαινα.» 

Η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τρίτη 02 Μαΐου στην αίθουσα του Κορυδαλλού.