Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Υπόθεση Παλαιού Φαλήρου - Άλλη μια δικογραφία που αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή


Με μία πολύ σημαντική παραδοχή έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Ιορδάνης Δεμερτζίδης, παραδέχθηκε ότι τόσο οι Βουλευτές όσο και το ίδιο το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είχαν καμία εμπλοκή στον τραυματισμό του γιου του Φοίβου.

Ο Δεμερτζίδης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τον (εξωφρενικό) ισχυρισμό της πολιτικής αγωγής, ότι στόχος της επίθεσης στον γιο του ήταν «ο εκφοβισμός ολόκληρης της σχολικής κοινότητας».

Αντιθέτως, από τα στοιχεία που κατέθεσε, προκύπτει ότι η υπόθεση ήταν μια αμιγώς προσωπική διαφορά μεταξύ του 16χρονου Φοίβου Δεμερτζίδη και του 20χρονου Γ. Αποστολόπουλου.

Οι δύο νεαροί τσακώνονταν για τα μάτια της Άρτεμης Καμπιώτη, που ήταν πρώην κοπέλα του Δεμερτζίδη, αλλά μετά τα έφτιαξε με τον Αποστολόπουλο! Όταν βρέθηκαν έξω από το σχολείο (3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου), οι δύο νέοι ήρθαν αρχικά σε λεκτική αντιπαράθεση και μετά συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο ο Δεμερτζίδης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση προσφέρεται ενδεχομένως για ερωτικό θρίλερ, δεν έχει όμως καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, η οποία όπως και σε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή.

Η Κλάπα όμως με τον Ντογιάκο, μέσα στην απελπισία τους να στήσουν την σκευωρία που τους ανέθεσε ο Σαμαράς, εκμεταλλεύθηκαν τα πολιτικά φρονήματα των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, βρίσκοντας ως πρόσχημα το γεγονός ότι ο παθών Δεμερτζίδης ήταν αναρχικός και ο Αποστολόπουλος Εθνικιστής, συσχέτισαν την υπόθεση με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής ως δήθεν δράση των «ταγμάτων εφόδου»!

 Όπως κατέθεσε σήμερα ο ίδιος ο Ιορδάνης Δεμερτζίδης, ο γιος του Φοίβος επανειλημμένα ενοχλούσε τη συμμαθήτριά του στο σχολείο μαζί με άλλους φίλους του και την πίεζε προκειμένου να διακόψει την σχέση της με τον Αποστολόπουλο. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι προφανής, η ερωτική αντιζηλία και τίποτε άλλο.

Αυτό άλλωστε δέχθηκε και το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 212/2015 τελεσίδικη απόφαση του με την οποία δίκασε την πράξη της πρόκλησης σωματικών βλαβών για την οποία καταδικάστηκε ο Αποστολόπουλος.  Το Εφετείο στο σκεπτικό του αναφέρει ρητά ότι το κίνητρο ήταν ερωτικό, ο δε Αποστολόπουλος ενήργησε με γνώμονα την «προσωπική του τιμή και το ανδρικό του γόητρο» και όχι για πολιτικούς λόγους.

Άδικα επομένως παλεύει η πολιτική αγωγή να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για υποθέσεις που ήδη έχουν κριθεί από τα δικαστήρια. Το ίδιο άλλωστε θα συμβεί και με τις υποθέσεις που έρχονται προς εκδίκαση τις επόμενες εβδομάδες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις οποίες τους περιμένουν μεγάλες νομικές εκπλήξεις!

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών.