Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γκάφα ολκής από τον μάρτυρα κατηγορίας καταρρίπτει το κατηγορητήριο και για την υπόθεση της Ιεράπετρας


Κατάφερε το ακατόρθωτο ο μάρτυρας κατηγορίας Ανδρέας Μπιλάλης, υπεύθυνος του ελαιουργείου στην Βαϊνιά Ιεράπετρας.

Με τα λεγόμενά του έβγαλε μόνος του ψεύτη τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται πλήρως η κατάθεσή του.

Επί μία ώρα έδινε την περιγραφή ενός ατόμου (Γ. Πετράκης) το οποίο υποτίθεται ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης σε Πακιστανούς λαθρομετανάστες στην Βαϊνιά Ιεράπετρας στις 13-02-2013.

Περιέγραψε τα ρούχα που υποτίθεται ότι φορούσε ο κατηγορούμενος, έδωσε αναλυτική περιγραφή των κινήσεών του, πότε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πότε κατευθύνθηκε προς το σπίτι των Πακιστανών. Ο Μπιλάλης δήλωσε βέβαιος για το πρόσωπο του δράστη λέγοντας μάλιστα ότι τον «φωτογράφισε» στη μνήμη του εκείνο το βράδυ.

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου και του διάβασε ένα εκτενές απόσπασμα από την ανακριτική του κατάθεση. Εκεί λοιπόν, ο ίδιος μάρτυρας κατονόμαζε άλλον κατηγορούμενο ως δράστη (Σάββας Γαροφαλάκης). Δηλαδή περιέγραφε τα ίδια πραγματικά περιστατικά και τα απέδιδε σε άλλο πρόσωπο!!!

Εκεί ο Μπιλάλης έχασε κυριολεκτικά το χρώμα του και άρχισε να στριφογυρίζει στην καρέκλα του προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι «τα ‘γραψαν λάθος» στην κατάθεσή του.

Είναι προφανές ότι ο μάρτυρας δεν είχε δει κανέναν κατηγορούμενο και οι αναγνωρίσεις του ήταν ψευδείς. Επειδή όμως είχε περάσει αρκετός καιρός και δεν θυμόταν το πρώτο ψέμα που είχε πει, υπέπεσε και σε δεύτερο ψέμα κατονομάζοντας διαφορετικό άτομο αυτή τη φορά.  

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Μπιλάλης εμφανίστηκε ως αυτόκλητος μάρτυρας στην αστυνομία και στην Κλάπα, και παρουσιάστηκε ως δήθεν ουδέτερος και αντικειμενικός πολιτικά. Στη σημερινή συνεδρίαση όμως αποδείχτηκε ότι απέκρυψε από το Δικαστήριο την κομματική του ιδιότητα ως μέλος του Σύριζα. Δεν συμμετείχε μόνο σε οικολογικά και πολιτιστικά σωματεία όπως ισχυρίζονταν, αλλά ήταν υποψήφιος και με την παράταξη του Σύριζα «Πολίτες εν Δράσει» το 2014 για τον Δήμο της Ιεράπετρας, έχοντας δώσει το παρόν σε ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτοί είναι οι εγκάθετοι μάρτυρες που καταθέτουν ενάντια στην Χρυσή Αυγή, αλλά προδίδονται από τα ίδια τα ψέματά τους.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο Μπιλάλης είναι ακόμη ένας μάρτυρας ο οποίος σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης (Δ. Τζεμπετζής) παραδέχθηκε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο να καταθέσει για ύπαρξη εντολών από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είτε  για το περιστατικό της Ιεράπετρας είτε για άλλη αξιόποινη πράξη.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών.
Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα λάβει χώρα ο σχολιασμός των καταθέσεων των μαρτύρων από την υπόθεση «Συνεργείο» και μετά.