Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας Νεοδημοκράτης, ένας Εβραίος και μία τρανσέξουαλ, «βαφτίστηκαν» από την Κλάπα, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής!


Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, όμως δεν είναι. Μάλιστα, αποτελεί ένα από τα υποτιθέμενα «σημαντικότερα» κομμάτια της παρανοϊκής δικογραφίας την οποία έφτιαξε η Κλάπα για να στήσει τα άθλια κατηγορητήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, ένας Εβραίος και μία τρανσέξουαλ έσπασαν την τζαμαρία του μαγαζιού ενός Καμερουνέζου στην πλατεία Αμερικής. Η ενέργειά τους δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα, αλλά σχετίζονταν με τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούσε στην γειτονιά το κακόφημο μπαρ το οποίο είχε γίνει κέντρο πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Οι Αφρικανοί πελάτες διασκέδαζαν όλο το βράδυ με διαπασών την μουσική, έβριζαν και έσπαγαν μπουκάλια, ουρούσαν και αφόδευαν στον δρόμο, δημιουργούσαν φασαρίες όντας μεθυσμένοι και έκαναν ακόμα και δημόσιο σεξ με τις «εργαζόμενες» του καταστήματος.

Η πολιτεία φυσικά αδιαφορούσε παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων.
Οι κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν εκατοντάδες υπογραφές Ελλήνων και αλλοδαπών περιοίκων, οι οποίοι δήλωναν απηυδισμένοι με την κατάσταση και ζητούσαν το κλείσιμο τόσο του συγκεκριμένου, όσο και άλλων αφρικανικών καταστημάτων που δημιουργούσαν ανάλογα προβλήματα.

Τα όσα αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος Α.Μ., είναι χαρακτηριστικά: «Είμαι Εβραίος όπως σας έχω πει. Προσκομίζω και βεβαίωση της Αρχιραββινείας Αθηνών. Ο παππούς μου Σολομών και η γιαγιά μου Ραχήλ είναι θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν έχω σχέση με την Χρυσή Αυγή… Στην γειτονιά μας επειδή όλοι μαζί οι κάτοικοι, κάναμε κάτι σαν συμβούλιο και βάλαμε σαν επικεφαλής κάποια τρανσέξουαλ ονόματι Άννα, κάτοικο της περιοχής. Αυτή ανέλαβε και η επίθεση έγινε με διαταγή αυτής.»                

Ο έτερος συγκατηγορούμενός του Γ.Π. αναφέρει: «Δεν ανήκω στην Χρυσή Αυγή, δεν πάω. Ανήκω στην Νέα Δημοκρατία».

Ενώ λοιπόν η Κλάπα είχε στη διάθεσή της όλα αυτά τα στοιχεία, «χρέωσε» το περιστατικό στην Χρυσή Αυγή καθώς ελλείψει πραγματικών εγκλημάτων, έπρεπε να τα εφεύρει προκειμένου να στήσει την πολιτική σκευωρία.

Όλα αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σήμερα στη δίκη, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα Seck Hadim (Σενεγαλέζος). Ο μάρτυρας ήταν φίλος με τον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη του μπαρ και προσπάθησε αρχικά να μιλήσει για ρατσιστική επίθεση. Στην συνέχεια όμως, κατόπιν υποβολής επίμονων ερωτήσεων, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην γειτονιά και την καθολική αντίδραση των κατοίκων, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα ανωτέρω άτομα δεν είχαν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με την κατάθεση του Τανζανού Salum Francis.