Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απέλπιδες προσπάθειες του ΚΚΕ-Ονειρεύεται δίκες φρονήματος


Αστήρικτες αποδεικνύονται οι κατηγορίες στην υπόθεση του ΚΚΕ, μετά την κατάθεση και του 5ου κατά σειρά μάρτυρα, Σταύρου Λεκοδημήτρη.

Ο μάρτυρας είχε απλώς κάποιες εκχυμώσεις και αμυχές στα χέρια και τα πόδια, στοιχείο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεμελιώσει κακουργηματικές κατηγορίες πολύ περισσότερο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε καν για απλή, αλλά για ελαφρά ή όλως ελαφρά σωματική βλάβη.
Αυτό σημαίνει πως ούτε η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να στηρίξει την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης, καθώς το άρθρο 187 ΠΚ προϋποθέτει συγκεκριμένα κακουργήματα και όχι τέτοιους είδους πλημμεληματικές παραβάσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ασήμαντη-από πλευράς ποινικής αξιολόγησης- υπόθεση, η οποία διογκώθηκε από τα ΜΜΕ για πολιτικούς καθαρά λόγους και προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες της εποχής εκείνης. Για να δικαιολογηθεί δηλαδή επικοινωνιακά η άσκηση δίωξης κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η οποία στόχο είχε την αναχαίτιση της ραγδαίας ανόδου του εθνικιστικού κόμματος.

Το ΚΚΕ μιλάει για δίκες φρονήματος


Ο μάρτυρας δήλωσε ότι είναι στέλεχος του Κομμουνιστικού κόμματος τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια, από το έτος 1998. Αρχικά ήταν στην ΚΝΕ και μετά έγινε μέλος του ΚΚΕ. Είπε ότι είχε μεγάλη πείρα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, φοιτητικές συνελεύσεις κλπ. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε και στα επεισόδια στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011, ενώ δήλωσε ότι δεν ανήκε στην ΚΟΒ Περάματος, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2013 βρίσκονταν εκεί κατόπιν ειδικής εντολής από το κόμμα για «οργανωτικούς λόγους» τους οποίους όμως δεν διευκρίνισε.

Ο Λεκοδημήτρης δεν ήταν σε θέση να εισφέρει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει εμπλοκή Βουλευτών στο συγκεκριμένο περιστατικό οπότε κατέφυγε στη θεωρία της «εγκληματικής ιδεολογίας» λέγοντας ότι «όσοι έχουν την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματίες, άρα και οι Βουλευτές της το ίδιο».

Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ ονειρεύεται δίκες πολιτικού χαρακτήρα, ωστόσο δυστυχώς για το ίδιο, η υπόθεση διεξάγεται ενώπιον ποινικού δικαστηρίου, το οποίο αξιολογεί μόνο αποδείξεις και  όχι τα φρονήματα και τις ιδέες.

Η συνεδρίαση της 8 Δεκεμβρίου δεν θα γίνει λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την ίδια ημέρα. Η δίκη θα επαναληφθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.