Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΚΕ: Αντίπαλος μας η Χρυσή Αυγή και όχι το Μνημόνιο!


Ο καθαρά συστημικός ρόλος του ΚΚΕ επαληθεύεται πλήρως μέσα από την ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο μάρτυρας της πολιτικής αγωγής Νικόλαος Ζύμαρης, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν έχουν θιγεί από το Μνημόνιο, αλλά από τη Χρυσή Αυγή!

Δηλώσεις τέτοιου είδους δεν αποδεικνύουν βέβαια τίποτε άλλο παρά μόνο την προκατάληψη, την απόλυτη μονομέρεια και την μεροληψία με την οποία καταθέτουν οι μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι έτσι στερούνται κάθε ίχνους αξιοπιστίας.

Ο Ζύμαρης επιχείρησε να στηρίξει τον ισχυρισμό του περί απόπειρας ανθρωποκτονίας λέγοντας ότι χτυπήθηκε με ρόπαλο που έφερε αιχμηρή μεταλλική απόληξη και  το οποίο του προκάλεσε βαθύ τραύμα (τρύπα) στο βραχίονα του δεξιού χεριού. Το χτύπημα αυτό, είπε, «αν με έβρισκε στο κεφάλι θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο».

Από την ανάγνωση όμως της ιατροδικαστικής έκθεσης αποδείχθηκε το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΕΣ του σχετικού ισχυρισμού, καθώς το τραύμα του μάρτυρα προκύπτει ότι είναι επιφανειακό και δεν έχει προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο.  Πρόκειται για επιπόλαιο τραύμα, για το οποίο χρειάστηκε να κάνει μόλις τρία ράμματα χωρίς να προκληθεί στο χέρι του κάποια βλάβη που να δείχνει χτύπημα με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε δήθεν τον Πουλικόγιαννη να είναι λιπόθυμος και πεσμένος στο οδόστρωμα έχοντας μεγάλη αιμορραγία μετά από το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης όμως αμφισβήτησαν έντονα την κατάθεσή του και για να αποδείξουν το άτοπο του ισχυρισμού του, επέδειξαν στον Ζύμαρη φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από τις αστυνομικές αρχές λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Του ζήτησαν λοιπόν να δείξει πού βλέπει τις κηλίδες αίματος που οπωσδήποτε θα έπρεπε να είχαν μείνει στο σημείο όπου υποτίθεται ότι είχε πέσει λιπόθυμος ο Πουλικόγιαννης. Ο Ζύμαρης παραδέχθηκε ότι στις φωτογραφίες δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη αίματος, συνομολογώντας έτσι εμμέσως ότι αρχική του κατάθεση ήταν τελείως αστήρικτη.

Σε ερωτήσεις του Γιάννη Ζωγράφου, συνηγόρου του Βουλευτή Ν. Μίχου, ο Ζύμαρης απάντησε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν γνωρίζει κάποιο πραγματικό περιστατικό που να συνδέει τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής με αξιόποινες πράξεις, αλλά μόνη πηγή γνώσης του είναι τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2016 είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου και θα διεξαχθεί στη Δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.