Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Στέλεχος ΚΚΕ: «Μου έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και έκανα μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας»!


Κυριολεκτικά θυμηδία προκάλεσε στο δικαστήριο η κατάθεση του Παναγιώτη Γκούτη, στελέχους του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο μάρτυρας δεν υπέστη κανέναν απολύτως τραυματισμό από την υποτιθέμενη «επίθεση του τάγματος εφόδου» που καταγγέλλει.

Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος σήμερα στο ακροατήριο. Το μόνο το οποίο προέκυψε ήταν κάποιες φθορές στο καπό και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Παρόλα αυτά, υποστήριξε ότι είναι θύμα δολοφονικής επίθεσης με στόχο το βιολογικό αφανισμό του!

Ο ισχυρισμός αυτός βεβαίως δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και αυτό που επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα, είναι ότι η υπόθεση των στελεχών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Πουλικόγιαννη, είναι μία υπόθεση η οποία διογκώθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Η φυγομαχία του Πουλικόγιαννη

Κανονικά σήμερα έπρεπε να προσέλθει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης προκειμένου να συνεχιστεί η εξέτασή του από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε και έστειλε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του για να δηλώσει κώλυμα και να ζητήσει η εξέτασή του να ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση του επόμενου μάρτυρα, Παναγιώτη Γκούτη.

Από το ένα ψέμα στο άλλο

Στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν ένα σενάριο το οποίο πραγματικά δεν βγαίνει, τα στελέχη του ΠΑΜΕ καταφεύγουν σε υπερβολές και ανακρίβειες, οι οποίες καθιστούν πιο εμφανή την αναλήθεια των λεγομένων τους και την αναξιοπιστία τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο το φανατισμό και την εμπάθειά τους και ότι πραγματικός τους στόχος είναι η προσπάθεια για αναχαίτιση της ανοδικής πορείας της Χρυσής Αυγής μέσα από τη διαδικασία των παράνομων πολιτικών διώξεων.

Χαρακτηριστική είναι η περικοπή από την κατάθεση του μάρτυρα, όπου ισχυρίστηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει ψηφίσει τα μνημόνια και φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών! Γεγονός βεβαίως που υπάρχει μόνο στη φαντασία του.

Στην επόμενη συνεδρίαση, είναι βέβαιο ότι οι συνήγοροι της υπεράσπισης θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν πολλά από τα «τρωτά» σημεία της κατάθεσης του Γκούτη και να καταδείξουν το ψευδές των ισχυρισμών του.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, οπότε θα συνεδριάσει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.