Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ούτε την έγκυο μάρτυρα δεν σεβάστηκαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής: Αήθης επίθεση στην αστυνομικό που λιποθύμησε!


Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσαν σήμερα οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής σε βάρος της νεαρής αστυνομικού Ευαγγελίας Πολυχρονίδου, η οποία για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κατέθετε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Η μάρτυρας διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, γεγονός που η Πρόεδρος είχε γνωστοποιήσει στους διαδίκους από χθες.

Παρά τις συστάσεις της διευθύνουσας, οι συνήγοροι του ΠΑΜΕ ανέβασαν κατακόρυφα την ένταση στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με  φωνασκίες, υψώνοντας υπερβολικά τον τόνο της φωνής τους, με έμμεσες απειλές του τύπου «δεν σε συγχωρούμε» και απαξιωτικά σχόλια («δεν είσαι ενημερωμένη, δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου» κλπ).

Όπως ήταν φυσικό, η μάρτυρας δεν άντεξε την ασφυκτική πίεση που της ασκήθηκε με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις και ζήτησε από την Πρόεδρο τη διακοπή της συνεδρίασης επειδή δεν αισθανόταν καλά. Αμέσως μετά υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που έφτασε σε λίγα λεπτά.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, η αστυνομικός κατέθεσε ότι δεν διαπίστωσε να υπάρχει κάποιο άτομο με αρχηγικό ρόλο ανάμεσα στα άτομα που προσήγαγε το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2012 στο Α.Τ. Κερατσινίου. Τους περιέγραψε ως μία παρέα που καθόταν στη Λεωφόρο Σχιστού πλησίον του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, κοντά στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Σαλαμίνος, γεγονός απόλυτα συνηθισμένο, καθώς πρόκειται για κεντρικότατο σημείο στο οποίο πολύ συχνά κάθονται παρέες.  

Είχαν τις ταυτότητες μαζί τους, ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και απλά ρώτησαν τους αστυνομικούς για ποιο λόγο χρειάζεται να πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Ισχυρίστηκαν ότι την ώρα που συνέβη το περιστατικό στο σπίτι των Αιγυπτίων, εκείνοι βρίσκονταν σε καφετέρια στην άλλη άκρη του Περάματος, γεγονός που επιβεβαίωσε αμέσως ο υπάλληλος του καταστήματος όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς που μετέβησαν εκεί. Λίγη ώρα μετά, ο υπάλληλος βεβαίωσε τα παραπάνω και σε ένορκη κατάθεση που έδωσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ερωτώμενη από δικηγόρο του ΠΑΜΕ αν το γεγονός ότι η επίθεση έχει γίνει σε σπίτι αλλοδαπών είναι στοιχείο πιθανολόγησης ότι εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, απάντησε:

«Όχι. Γιατί έχω πάρει κι άλλα σήματα που είναι άλλες επιθέσεις ή διαρρήξεις σε σπίτια αλλοδαπών και δεν είναι απαραίτητα η Χρυσή Αυγή.»

Και ακολούθησε νέα ερώτηση:
  «-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΜΕ: Γνωρίζετε αν η Χρυσή Αυγή έχει κάνει επιθέσεις σε σπίτια αλλοδαπών;  
 -ΜΑΡΤΥΡΑΣ: όχι, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο»

Επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου είναι αύριο 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.