Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

“ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ” φώναζαν οπαδοί της πολιτικής αγωγής μέσα στο δικαστήριο


Οι διώκτες της Χρυσής Αυγής χάνουν την ψυχραιμία τους λόγω της εξέλιξης της δίκης και εκτίθενται με τη συμπεριφορά τους

Τα «ευγενή»… δημοκρατικά της αισθήματα είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει στη σημερινή συνεδρίαση η πλευρά της πολιτικής αγωγής.


Την ώρα που η Πρόεδρος ανακοίνωνε τη διακοπή της συνεδρίασης και ενώ οι δικαστές δεν είχαν αποχωρήσει ακόμα από την αίθουσα, ομάδες αναρχοαριστερών που βρίσκονταν στο ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν εν χορώ το εγκληματικό σύνθημα “ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ”, εξυμνώντας τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τις ορδές του Άρη Βελουχιώτη σε βάρος αθώων Ελλήνων.

Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσει το δικαστήριο ποιοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να κατηγορούν το πατριωτικό κίνημα της Χρυσής Αυγής για ιδεολογία μίσους! Να διαπιστώσει ποια είναι η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα όλων αυτών των μαρτύρων κατηγορίας που πρόσκεινται στην πολιτική αγωγή και ομιλούν περί ταγμάτων εφόδου κλπ.

Τα ξεσπάσματα αυτά βεβαίως, δεν είναι παρά σπασμωδικές αντιδράσεις καθώς βλέπουν ότι η δίκη δεν έχει την επιθυμητή για αυτούς εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την κατάθεση ενός ακόμη μάρτυρα για την υπόθεση Φύσσα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την υπόθεση στην οποία περισσότερο από κάθε άλλη στηρίχθηκε η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης και θεωρείται η «κορωνίδα» του κατηγορητηρίου.

Ειδικότερα, στο δικαστήριο προσήλθε ο Αναστάσιος Τσολακίδης, επικεφαλής των ομάδων ΔΙΑΣ που επιλήφθηκαν του περιστατικού. Ο μάρτυρας τόνισε ότι τα όσα είδε τις επόμενες μέρες στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών δεν είχαν καμία σχέση με όσα πραγματικά έγιναν εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι. Ξεκαθάρισε ότι είδε συμπλοκή Ρουπακιά-Φύσσα και όχι επίθεση ή οργανωμένο σχέδιο ενάντια στο Φύσσα. Στις περίπου τρεις ώρες που εξετάζονταν από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να στηρίζει το κατηγορητήριο.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

«ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αυτά που βλέπατε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις επόμενες μέρες έμοιαζαν με αυτά που είδατε εκείνο το βράδυ;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Όχι. Δεν ήταν τα ίδια πράγματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς διαπιστώσατε ότι εκείνοι στην Παύλου Μελά ήταν αναρχικοί ή Χρυσαυγίτες;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.  Δεν είδα διακριτικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είδατε κάποιο χαρακτηριστικό; Χρυσαυγίτες είδατε;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Με κάποιο χαρακτηριστικό και τέτοια όχι.»

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μετά όταν βγήκατε στην Τσαλδάρη τι είδατε;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Τα 15-20 άτομα που έτρεχαν από την Π. Μελά είχαν απομακρυνθεί. Αυτοί έτρεχαν προς Λαμπράκη. Επίσης, δεξιά μου, διαγώνια από μένα στο απέναντι πεζοδρόμιο είδα 4-5 άτομα να συμπλέκονται. Με το που τρέχουμε εκεί και φωνάζουμε, ήδη τα άτομα αυτά έχουνε σπάσει.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι 4-5;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Ναι. Σπάνε τα άτομα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή; Σπάνε τι σημαίνει;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: ότι φύγανε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσοι φύγανε;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: 3-4.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έμεινε τίποτα δηλαδή εκεί που πήγατε εσείς;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Να σας εξηγήσω. Με το που φτάνουμε εκεί, υπάρχει συμπλοκή. Είναι το ψηλό το παιδί ο Φύσσας και ο Ρουπακιάς...  
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Εξηγήστε μου λιγάκι τι εννοείτε με τον όρο συμπλοκή;
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Εννοώ όταν υπάρχουν άτομα τα οποία μαλώνουν, χτυπιούνται σώμα με σώμα

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.