Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Αστυνομικός Μπάγιος (ομάδα ΔΙΑΣ): "Αντιμετωπίσαμε συμπλοκή μεταξύ δύο ατόμων - Δεν υπήρχε οργανωμένη ομάδα"



Στη σημερινή 41η συνεδρίαση του Δικαστηρίου, ξεκίνησε η κατάθεση του Δημήτρη Μπάγιου, αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το αρχικό σήμα που πήραν από το κέντρο της αμέσου δράσεως μιλούσε για επεισόδιο στην καφετέρια «Κοράλλι». Φθάνοντας εκεί μετά από 2-3 λεπτά, είδε άτομα χωρίς ρόπαλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής για οπλισμένη ομάδα-«τάγμα εφόδου» που επιτέθηκε στην παρέα του Παύλου Φύσσα.


Βγαίνοντας στην οδό Τσαλδάρη, είδε τον Φύσσα να τσακώνεται με τον Ρουπακιά, όχι όμως άλλα άτομα που να παραπέμπουν σε Χρυσαυγίτες.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι:

«Πρόεδρος: Φθάνετε λοιπόν στη συμβολή Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη. Τι βλέπετε;
Μπάγιος: Τους συναδέλφους μου που τρέχουνε.
Πρόεδρος: Άλλο τίποτε;
Μπάγιος: Κόσμο άσχετο, περαστικοί. Δύο εδώ, δύο εκεί, απλός κόσμος, είναι πολυσύχναστος δρόμος η Τσαλδάρη.
Πρόεδρος: Τι άλλο είδατε;
Μπάγιος:  Συνεχίζω να τρέχω προς το σημείο.
Πρόεδρος: Δηλαδή εκτός από τους συναδέλφους σας να τρέχουν, άλλο τίποτα δεν είδατε;
Μπάγιος: Εκείνη τη στιγμή όχι. Με το που πέρασα τη νησίδα, είδα τους συναδέλφους μου το Δεληγιάννη με τη Λεγάτου να τραβάνε το Φύσσα δεξιά και ο Ρώτας με τον Τσολακίδη ήταν αριστερά σε ένα άλλο άτομο (το Ρουπακιά). Και τους είπε εκείνη τη στιγμή ο Φύσσας «όχι εμένα ρε παιδιά, αυτός ο πούστης με μαχαίρωσε».»
Μετά από λίγη ώρα ο αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να γίνει διακοπή λίγων λεπτών. Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το βήμα, ο μάρτυρας έχασε τις αισθήσεις του και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η Δίκη συνεχίζεται αύριο 23-12-2015 με την τελευταία συνεδρίαση για το έτος 2015.